Broodbeleg is vaak ongezonder dan je denkt. Er kunnen veel calorieën, toegevoegde suikers, verzadigde vetten en zout in zitten. Maar wat doe je op je boterham als je gezond wilt eten? Vleeswaren is te bewerkt, hagelslag te suikerrijk en kaas te vet. Acht gezondere opties.
Lees verder over 'Wat is het gezondste om op je boterham te doen?' op gezondheidsnet.nlIn de winter is het vaste prik: een loopneus iedere keer als je de kou in gaat. Ook als je niet verkouden bent loopt het vocht vaker dan je lief is je neus uit. Vervelend, maar gelukkig onschuldig. Hoe kan het dat kou zorgt voor een loopneus? Wij vertellen je hoe ...
Lees verder over 'Aha! Om deze reden heb je een loopneus als het buiten koud is' op gezondnu.nlNatuurlijke suikers als ahornsiroop of kokosbloemsuiker zijn populairder dan ooit. Steeds meer recepten of kookblogs adviseren deze suikervervangers te gebruiken en op veel verpakkingen staan natuurlijke alternatieven vermeld. ‘Natuurlijk’ klinkt gezond, maar zijn natuurlijke zoetmakers ook echt beter voor je?
Lees verder over 'Natuurlijke suikers als dadels, honing en agavesiroop: zijn ze echt een gezonder alternatief?' op gezondheidsnet.nlDe naam doet vermoeden dat we het alleen bij het ontbijt eten, maar ontbijtkoek is vooral een populair tussendoortje voor bij de koffie, voor onderweg of voor in de lunchtrommel. Een Nederlander eet gemiddeld zo’n twee kilo ontbijtkoek per jaar. Hoe gezond is zo’n plak ontbijtkoek eigenlijk?
Lees verder over 'Elke dag een plakje ontbijtkoek, hoe (on)gezond is dat?' op gezondheidsnet.nlGoede vraag! In deze rubriek gaat Gezondheidsnet op zoek naar het antwoord op knagende vragen. Deze keer: is cafeïnevrije koffie gezonder dan gewone koffie?
Lees verder over 'Is cafeïnevrije koffie gezonder dan gewone koffie?' op gezondheidsnet.nlOp woensdag 23 november gaat onze praktijk over op een nieuwe telefooncentrale.
Lees hier wat er voor u verandert en waarom we deze keuze maken.
Voortaan als u ons belt krijgt u de keuze om een terugbelverzoek achter te laten of te wachten op de assistente.
Wij verzoeken u zoveel mogelijk ...
Lees verder over 'Nieuwe telefooncentrale'Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.
Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij ...
Lees verder over 'ACTIE!'Wij hebben door toenemende patiënten aantallen helaas moeten besluiten de praktijk te sluiten voor nieuwe inschrijvingen.
U kunt contact opnemen met uw verzekering om te informeren welke praktijk in de omgeving nog geopend is.
Lees verder over 'Gesloten voor inschrijvingen'??? ????? ?? ???? ???????????????? ???????
Uw vaccinatiegegevens worden ingevoerd in uw dossier.
Deze gegevens worden doorgestuurd naar het RIVM.
U kunt ongeveer 1.5 – 2 weken na vaccinatie uw coronapas aanmaken via de app “coronacheck”
Kijk hier voor meer informatie daarover: https://coronacheck.nl/nl/
(eerder kan wel, maar dan zal uw tweede ...
Lees verder over 'Covid vaccinatiebewijs'Moet u gekeurd worden voor uw rijbewijs?
Dit wordt niet gedaan in de praktijk, u kunt hiervoor contact opnemen met een keuringsarts:
https://rijbewijskeuringsarts.nl/afspraak.html
Lees verder over 'Rijbewijskeuring'Vanaf 16 december is het kinkhoestvaccin voor zwangeren opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma.
Vaccinatie kan worden gegeven vanaf de 22e week. Voor meer informatie kijk op www.22wekenprik.nl voor meer informatie. Deze prik hoeft dus niet meer via de huisarts aangevraagd te worden.
Lees verder over 'Kinkhoest vaccin zwangeren'Geef nu toestemming om uw gegevens inzichtelijk te maken voor o.a. de huisartsenpost, zodat een arts die u buiten onze openingstijden behandeld ook op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis en actuele medicatie.
U kunt op de volgende manieren toestemming geven
– via www.ikgeeftoestemming.nl
– mondeling aan de assistente, ...
Lees verder over 'Toestemming geven'